fbpx

De oerkracht van kou: Een goede vriend van je immuunsysteem

pragma-health-lesrooster-banner-img-01

De oerkracht van kou: Een goede vriend van je immuunsysteem

Kou en ijsbaden zijn van alle tijden vanwege de heilzame effecten. Pas in 1978 bouwde de Japanse wetenschapper Yamauchi een cabine die met hulp van stikstof in een korte tijd een lage temperatuur kon creëren om reumatische artritis tegen te gaan. Zo zag de eerste cryo cabine het daglicht en waren omslachtige ijsbaden niet meer nodig. De moderne cryo cabine, werkt nog steeds met stikstof. Stikstof heeft een kookpunt van 196 graden Celsius onder nul. Een normale cryo behandeling duurt gemiddeld 3 minuten.

De bijzondere effecten van Whole Body Cryo op het immuunsysteem

Zoals al uit het bovenstaande blijkt is blootstelling aan kou goed om ontstekingen als gevolg van reuma tegen te gaan. Kennelijk heeft cryotherapie een vergelijkbare werking als een antioxidant en daardoor een sterk ontstekingsremmend effect. Dit komt door het vrijkomen van (de neurotransmitter) noradrenaline, dat wel 5 keer zo hoog kan worden als gevolg van de cryo sessie, en daardoor ontstekingen vermindert. Cryotherapie verhoogt het aantal immuun cellen (maar ook het aantal rode bloedcellen) en versterkt zo het immuunsysteem. Doordat cryotherapie de bloedcirculatie verhoogt, helpt cryotherapie ook verwijdering van gifstoffen uit het lichaam te versnellen.

Cryotherapie zorgt voor hormoonbalans

Wat vaak onderschat wordt is de hormonale werking van cryotherapie. Endorfine bijvoorbeeld reageert op de cryogene temperaturen en het vrijkomende geluk hormoon geeft een rustgevend gevoel en heeft daardoor een positieve werking op slaapstoornissen wat het immuunsysteem ten goede komt.

Ook kan cryotherapie een geweldig hulpmiddel zijn als stress langdurig is en daardoor een negatief effect heeft op je immuunsysteem. Afname van (spier)spanning realiseren en een vreedzaam gevoel door cryotherapie maakt de stress-as minder actief en bevordert daardoor de aanmaak van bijvoorbeeld geslachtshormonen.

Cryotherapie kan ervoor zorgen dat wit visceraal vet wordt omgezet in bruinvet. Bruin vet kan worden gebruikt als energiebron en is o zo belangrijk voor het immuunsysteem. Immers visceraal vet zit om je organen, belemmert de werking van je organen en is ongezond. Bovendien bevat visceraal vet ontsteking bevorderende stofjes die schade kunnen aanrichten. Denk bijvoorbeeld aan insulineresistentie waardoor het immuunsysteem wordt verzwakt. Door de cryotherapie in combinatie met een gezonde leefstijl verdwijnt het visceraal vet en wordt het immuunsysteem niet meer extra belast.

Cryo versterkt het immuunsysteem zonder medicatie
Een van de meest voorkomende redenen voor een verzwakt immuunsysteem is dat de gevaren waartegen het ons beschermt zo talrijk zijn. De beste manier om de dreiging van virussen, bacteriën en ziektekiemen kunnen te bestrijden, is door het immuunsysteem te versterken. Cryotherapie doet precies dat. Een ontsteking heeft een negatief effect op de immuniteit. Het verminderen van ontstekingen middels regelmatige cryo sessies helpt dus om een ​​sterker immuunsysteem te behouden tijdens koude- en griepseizoenen.

Voor optimale bescherming combineer je cryo met een gezonde leefstijl

We willen allemaal een goed functionerend immuunsysteem. Het is echter niet realistisch om zonder andere aanpassingen van de leefstijl directe wonderen te verwachten. Stapsgewijze verandering van de leefstijl gecombineerd met regelmatige cryo sessies, brengen je immuunsysteem terug in zijn natuurlijke kracht. En die bescherming wil je hebben!

In ons leefstijlcentrum hebben wij een Whole Body Cryo cabine van CryoSpace. Lees meer over wat deze innovatieve techniek voor je gezondheid kan betekenen. Vele honderden tevreden klanten gingen je voor. Maak kennis met de oerkracht van kou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

×

Goedendag,

Klik hieronder voor WhatsApp of stuur een mailtje naar info@pragma.nl

×