lees-snel-meer-01

1/5 De persoon

Dr. Bob Out

Pragma Health is het levenswerk van Bob Out. In zijn vroegere leven kenden mensen hem vooral als dr. Bob Out. Die titel heeft echter niets met de medische wereld te maken. Bob is in 1987 gepromoveerd aan de VU in Amsterdam. Hij specialiseerde zich in financiële markten en wiskundige economie. In Japan en China heeft hij in de jaren 80 zijn kennis ingezet om grote institutionele beleggers te begeleiden bij hun investeringen. Later in zijn leven heeft hij de oprichting van een investeringsbank in Amsterdam geïnitieerd en begeleid. Bob heeft na een lange, intensieve, maar even leerzame carrière in de financiële wereld besloten om leefstijl coach te worden.

2/5 Aan den lijve

Ervaringsdeskundige

De keuze om leefstijl coach te worden is niet zomaar komen aanwaaien voor Bob. Zijn verleden als economisch wetenschapper én internationaal zakenman verklappen dat ook wel een beetje. Bob kreeg eind jaren 90 een burn-out. Teveel stress en te weinig aandacht voor zijn levensstijl eisten hun tol. Het was tijd voor Bob om wat rustiger aan te gaan doen. Dat heeft hij gelukkig ook gedaan. Hij is zich gaan verdiepen in de zachtere vormen van Martial Arts zoals Yoga, Qi Gong en Tai Chi. Het bleef niet bij bestuderen. Bob is gediplomeerd yoga instructeur en aangesloten bij de Yoga Alliance Professionals.

Ook voeding en coaching ontsnapte niet aan Bob’s passie voor onderzoek. Bob begon bepaalde verbanden te zien tussen onbalans door stress en effecten in ons lichaam. De hormonen en leefstijl spelen daarin een belangrijke rol. Bob besloot zich verder te verdiepen en zijn kennis te delen met management teams en besturen van bedrijven.

3/5 de kern

Hormoonbalans

Hormonen zijn niet alleen een vrouwending. In tegendeel. Een gezonde hormoonhuishouding is voor mannen even belangrijk. Stresshormonen verstoren het natuurlijke ritme en zorgen uiteindelijk voor een burn-out als de stress lang genoeg aanhoud. Tijdens zijn gezondheidsreis is Bob tot de conclusie gekomen dat hormoonbalans de sleutel is tot een goede gezondheid. Het aantal gezondheidsklachten en fysiologische ongemakken die verminderd en zelfs weggenomen kunnen worden is enorm. Bob realiseerde zich dat hormoonbalans ook bijzonder effectief is voor sporters, werkende professionals en eigenlijk iedereen die meer vitaliteit en energie wilt. ir Ralph Moorman’s Hormoon Factor overtuigde Bob om de opleiding trainer Hormoon Factor bij Sonnevelt Opleidingen te gaan volgen en succesvol af te ronden. Zo begon zijn nieuwe leven als leefstijl coach. Zie hier een gesprek tussen Ralph Moorman en Bob.

4/5 De oplossing

Pragma Health:
leefstijl centrum voor lichaam en geest

Na verschillende praktijken te hebben gehad in o.a. coaching, cryotherapie, yoga en mindful bewegen heeft Bob besloten om het familiebedrijf Pragma Health Studios op te richten. Pragma Health heeft een integrale visie op gezondheid. In andere woorden: om gezond te leven moeten lichaam en geest in balans zijn. De hormonen regelen deze relatie. Wij leggen de link. De draaiknoppen voor de hormonen zijn onze vier Pragma gezondheidspilaren;

  • Ontspanning
  • Gezonde voeding
  • Beweging
  • Herstel

Samen met zijn zoon Joël zorgt Bob er voor dat maandelijks tientallen mensen gezonder en vitaler in het leven staan. Ieder met zijn of haar eigen doel en persoonlijke voorkeur. In het nette leefstijl centrum in Amstelveen wordt moderne techniek gecombineerd met jarenlange ervaring in coaching, beweging en gezondheid. In het ruime pand bevindt zich ook een ruime boetiek gym voor yoga, martial arts, krachttraining, groepssessies, en  trainingsprogramma’s. Ook worden er ruimtes onderverhuurd aan onder andere een beauty & skin salon en verschillende health en gym professionals.

5/5 De oerkracht van kou

Cryo therapie

Een van de unieke onderdelen van het Pragma Health programma is cryotherapie. Bij cryotherapie wordt koude gebruikt om het zelfherstellende vermogen van het lichaam te activeren. Cryotherapie is zeer bekend in de topsport. Grote namen zijn er lovend over. Gelukkig begint het nu ook een weg te vinden naar een breder publiek. En terecht want de resultaten zijn keer op keer verbluffend. Zeker in combinatie met gezonde voeding, stress reductie en beweging is cryotherapie een echt pareltje.

Onze sfeer proeven

Wij doen er alles aan u te laten ervaren hoe werkelijke gezondheid aanvoelt. Pragma Health biedt kracht, ontspanning en is voor u binnen bereik. Denk ook aan uzelf. U presteert toch meer dan voldoende?