1.Uitleg Small Group Training

We verzorgen verschillende Small Group Trainingen. Kies een les die bij u en uw doelen past. Als u advies nodig heeft over ons trainingsaanbod, neem dan even contact op via het menu bij de activiteit van uw keuze. 

Meld u nu aan voor een gratis proefles gedurende November. U kunt aanmelden voor een proefles Yoga, Kickboksen of Internal Martial Arts. Hier onder kunt u meer lezen over deze Pragma Small Group Training. 


Scroll direct door naar:

YOGA

yoga-kickboksen-internal-martial-arts-02-01

Deugden yoga

Virtue/deugden yoga

Deze vorm van yoga maakt de waardevolle yoga filosofie, die vol deugden zit, zoals zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en moed toegankelijker. De asana’s (yoga houdingen) vinden hun oorsprong in Hatha Yoga, Dru Yoga, Yin Yoga & Kundalini Yoga.

Wat kan je verwachten in een Virtue yoga les?

 • Er wordt kort stilgestaan bij de diepere betekenis van een deugd. Je ervaart hierdoor meder diepgang en bewustwording. Er wordt een veranderingsproces ingang gezet.
 • Door diverse ademhalingstechnieken en meditaties wordt gewerkt aan meer innerlijke rust en balans.
 • Door de asana’s werk je aan je lichamelijke en geestelijke vitaliteit, flexibiliteit en kracht, met als doel je ware ik te ontdekken.

Stoel yoga

Stoelyoga is een milde vorm van yoga die wordt beoefend met een stoel. De oefeningen worden zittend uitgevoerd. Bij staande oefeningen wordt de stoel als ondersteuning gebruikt. Omdat gecompliceerde en complexe oefeningen bij stoelyoga niet aanwezig zijn, kan iedereen deze bewegingsvorm doen.

Wat kunt u verwachten?

De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken, motoriek en de doorbloeding te verbeteren. Er worden ademhalingsoefeningen en korte meditaties gedaan om spanningen los te laten en de concentratie te verbeteren.

Tijdens de lessen staat het respecteren van uw eigen mogelijkheden centraal en wordt er creatief omgegaan met eventuele beperkingen.

Hormoonyoga
(enkel voor vrouwen)

Elke woensdag van 09:00 tot 10:00

Heb je het gevoel dat je emotionele evenwicht is verstoord, last van slapeloosheid, voel je je onzeker of reageer je af en toe anders dan je achteraf had gewild dan is hormoon yoga een juiste beslissing om op een natuurlijke manier je hormoonspiegel te stabiliseren.

Wat mag je verwachten:

 1. Verhoogd lichaamsbewustzijn en levensenergie
 2. Verbetering van de spijsvertering
 3. Verbetering van de ademhaling
 4. Vermindering van stress
 5. Resultaat: hormoonbalans.

Belangrijke endocriene klieren die hierbij gestimuleerd worden zijn de hypofyse, hypothalamus, epifyse, schildklier, bijnieren en de geslachtsklieren.

Neem contact op voor informatie over yoga


E-mail: info@pragma.nlTelefoon: 020-211 94 49WhatsApp: 0646 255 883

YOGA

yoga-kickboksen-internal-martial-arts-02-02

Ik let als trainer erg op een goeie basis en techniek. Vooral in het begin is dit belangrijk. De lessen variëren. De ene keer is het conditioneel uitdagender dan de anderen keer en elke les zit er weer een andere focus op een bepaalde techniek of oefening. Ook voor de meer ervaren klanten pak ik regelmatig de basistechnieken er weer bij. Ik geloof in de kracht van herhaling.

De logica en het verhaal achter een bepaalde techniek, trap of stoot breng ik graag mee in de les. Als trainer kan ik streng zijn en de conditioneel daag ik klanten graag uit. Ik pas mij aan, aan het niveau en kunnen van klanten. Zowel in groepsverband als tijdens de PT lessen. Niet iedereen wordt op dezelfde manier gemotiveerd en ook niet iedereen reageert hetzelfde op een bepaalde houding of toon. 

Bokszak training 

Als je voor de eerste kennis maakt met de sport kickboksen en graag mee wil trainen met de groep is een bokszak training uitstekend. Ik geef de zak trainingen gevarieerd. Technisch zijn ze zeker. Ik begin met de basis. De herhaling van bewegingen maakt een oefening ook conditioneel uitdagend. De zak trainingen zijn technisch en afwisselend. Ze kunnen conditioneel pittig voor ieder op aangepast niveau. Sommige klanten trainingen graag mee in de groep zonder fysiek contact, ook voor deze klanten is een zak training erg aan te raden. Tijdens de zak trainingen leer je de technisch onder de knie te krijgen, je bouwt conditie op door interval oefeningen en je bouwt kracht op.

Techniek training

De techniek trainingen hebben meer interactie. Een bokszak is een stil object waarbij je tijdens de techniek training meer leert omgaan met de bewegingen van je training partner. Je leert stoten en trappen tijdens het bewegen. De techniek training leert je hoe je acties van je training partner moet blokken, ontwijken en weren. In deze les leer je te reageren op de acties van je partner die op je afkomen (sparren optioneel, maar dat is afhankelijk van de groep). Ook deze les is technisch en goed voor het opbouwen van conditie en kracht.

Spartraining 

Sommige mensen willen heel graag spartrainingen. Dit kan ook in een besloten groep (bijv., een groep kennissen/vrienden). Tijdens de spar training heb je wel al wat ervaring nodig, al is dat met een bokszak training of een techniek training. Een beetje basis moet er wel al in zitten. In deze lessen leer ik je vooral hoe je moet vechten op een gecontroleerde manier. Mensen denken dat je bont en blauw thuiskomt, maar dat is zeker niet het geval. Je moet wel tegen een stootje kunnen en weten dat er altijd risico zit bij contact sporten. Het is een hele goeie les om erachter te komen en zelf te ervaren wat de reden is achter alle technieken van deze sport.

Neem contact op voor informatie over kickboksen


E-mail: info@pragma.nlTelefoon: 020-211 94 49WhatsApp: 0646 255 883

MARTIAL ARTS

yoga-kickboksen-internal-martial-arts-02-03

Martial Minds

Combinatie tussen Shoalin Kung Fu, Yoga en Meditatie. Een totaalpakket ontwikkeld door Bob gericht op de wisselwerking tussen lichaam en geest. Zelfkennis vanuit de beweging.

Voor wie is dit bedoeld?

Voor iedereen die graag Martial Arts op een andere manier willen ontdekken. Door middel van mindful Martial Arts leer je opmerkzaam te worden van de essentie van de bewegingen. De observatie van hoe de beweging het beste kan worden uitgevoerd staat centraal, naast de realisatie van wat de beweging met je doet.

​Wat mag je verwachten:

 1. Intensieve aandacht op ademhaling en technieken.
 2. Je leert de bewegingswetenschappen achter de technieken ontdekken
 3. Intense oefeningen met regelmatige pauzes.

Shoalin Kung Fu (beginners)

Deze cursus is geschikt voor complete beginners die Shaolin Kung Fu les willen nemen. Je leert:

 • Rekken en strekken
 • De 5 Fundamentele standen
 • De 5 Fundamentele trappen
 • 8 Brokaten Qigong
 • Gezondheidsmassage
 • De Basis van Shaolin-vormen

Neem contact op voor informatie over internal martial arts


E-mail: info@pragma.nlTelefoon: 020-211 94 49WhatsApp: 0646 255 883

Scroll direct door naar: