Gezonde voeding voor een sterk immuunsysteem: 7 tips !

Er zijn echter meerdere voedingsfactoren die een belangrijke rol spelen bij het sterk houden van je immuunsysteem waardoor onze gezondheid beter te borgen is. Hieronder zijn een aantal tips die je in overweging kunt nemen:

Blauwvintonijn tijdens de opening van Pragma Health

Pragmahealth heeft blauwvintonijn als gezond hapje geserveerd. In het bijzonder het vette gedeelte (harakami), wat een o zo gezonde vet is. Dit komt omdat de omega-3 in positieve zin je cholesterol beïnvloedt en daardoor de opname van bepaalde vitamines zoals vitamine A en D bevordert. Kortom de harakami is een voorbeeld van een gezonde vet dat je immuunsysteem versterkt.

7 voedingstips voor een sterker immuunsysteem

Er zijn echter meerdere voedingsfactoren die een belangrijke rol spelen bij het sterk houden van je immuunsysteem waardoor onze gezondheid beter te borgen is. Hieronder zijn een aantal tips die je in overweging kunt nemen:

  1. Reduceer nuttiging van snelle koolhydraten zoals wit brood, witte pasta, witte rijst en suikers maar ook snoep, koek, taart, frisdrank, vruchtensap, die allen kunnen leiden tot constante schommelingen in je bloedsuikerwaarden en daardoor het immuunsysteem verzwakken waardoor we bevattelijker worden voor verkoudheid, griep en andere infecties.
  2. Breng balans in je voedingspatroon op een zodanige wijze dat het je immuunsysteem ondersteunt. Hoe? Door gevarieerd te eten, je eten zo min mogelijk bewerkt is kort stomen van groenten in plaats van langdurig wokken en overgoten van saus, waardoor de voedingstoffen niet weg worden gekookt. Eet je voeding liefst zo puur mogelijk dus biologisch. Let bijvoorbeeld op het keurmerk Demeter, het komt je immuunsysteem allemaal ten goede.
  3. Neem de tijd om te kauwen, dat scheelt ook weer werk in maag en darm, bovendien speeksel houdt infecties tegen en dat komt je immuunsysteem ten goede.
  4. Je darmgezondheid is van invloed op een goed werkend immuunsysteem. Vermijd bijvoorbeeld te veel gluten dat kan leiden tot darm gevoeligheden dan wel darmontstekingen hetgeen het immuunsysteem kan uitputten.
  5. Aspartaam en umami ook wel bekend als de vijfde smaak (MSG), beïnvloeden niet alleen neurotransmitters maar kunnen ook schadelijk zijn voor de darm en het immuunsysteem.
  6. Verse groentes en vers fruit zijn belangrijk voor het opnemen van vitamines, zoals vitamine C.
  7. Supplementen kunnen ook helpen om jezelf gezond te houden.

Kortom, om je goed te voelen, is gezonde voeding van grote invloed op je immuunsysteem. Naast het versterken van het immuunsysteem worden ook andere systemen van je lichaam ondersteund door puur, gevarieerd en zo min mogelijk bewerkte voeding tot je te nemen.

Ik hoop dat deze ideeën je zullen helpen om voedingsmiddelen te nuttigen die je immuunsysteem versterken en zo min mogelijk verzwakken.

Samengevat: Levensstijlkeuzes waarbij een voedingspatroon zoals hierboven wordt beschreven, helpen het immuunsysteem in optimale staat te houden.

Uiteraard spelen ook andere factoren een rol zoals een goede nachtrust, het vermijden van overmatige stress en een gebalanceerde vorm van trainen spelen ook een rol. Maar weet dat voeding en stress onder controle houden belangrijker is dan sport.

Door gezond te eten kun je je levensstijl veranderen en het immuunsysteem ondersteunen.

Met gezonde groet,

Pragmahealth.

Delen

Andere berichten

5 redenen waarom je vandaag van de Kou moet gaan genieten

Fysiologisch is het interessant om waar te nemen dat als gevolg van blootstelling aan kou naast endorfine ook noradrenaline wordt vrijgemaakt. Noradrenaline is niet alleen een hormoon, maar ook een neurotransmitter die positieve invloed heeft op de aandacht en focus.

error: Content is beschermd!
Scroll naar boven

Whole
Body Cryo

Thermo
Contrast Cryo

Leefstijl
Coaching

×

Goedendag!

U heeft vragen? Klik op helpdesk voor WhatsApp

×